De tijd vliegt en het afgelopen decennium is er veel veranderd. Natuurlijk blijven ook bij ons dingen veranderen. Wij hebben namelijk een aantal mooie, bijzondere en trendy merken toegevoegd aan ons assortiment (maarliefst zeven nieuwe merken in totaal). De merken Kent & Curwen, Balr, Once We Were Warriors, Philippe Model, Lagerfeld, Moschino Couture en Bally zijn nieuw in ons assortiment. In deze blog lees jij waar de eerste vier genoemde merken vandaan komen en wat deze merken zo bijzonder maakt!

Kent & Curwen

Als je naar het logo van Kent & Curwen kijkt doet dit je zeer waarschijnlijk al ergens aan denken. Juist, het icoon van het Engelse voetbalelftal en de Engelse nationale vlag bevatten dezelfde drie leeuwen als het logo van Kent & Curwen. Dit is niet zo vreemd aangezien Kent & Curwen een typerend Engels kledingmerk is. De geschiedenis van het symbool van de drie leeuwen gaat terug tot in de 12e eeuw. Engelse troepen die in deze tijd ten strijde trokken beschermden zich met een schild met de drie gouden leeuwen als symbool. Deze leeuwen zouden de Engelse troepen inspireren en motiveren. Deze leeuwen vormen nu de basis van het kledingmerk Kent & Curwen. Nu wil jij natuurlijk weten hoe dit bijzondere kledingmerk bekend is geworden. Het succes van het kledingmerk is mede te danken aan David Beckham: in 2015 werd de voormalige Engelse profvoetballer en fashion-icoon businesspartner en het gezicht van het kledingmerk Kent & Curwen. De rest is geschiedenis.

Balr.

Het sportieve en luxe kledingmerk Balr is in 2013 opgericht in Nederland. De Nederlandse voetballer Demy de Zeeuw (ook wel bekend van zijn tijd bij Ajax en het Nederlands elftal) heeft samen met Juul Manders en Ralph de Geus het lifestyle-kledingmerk opgericht. Vervolgens zijn Eljero Elia en Gregory van der Wiel (ook bekend van het Nederlandse voetbal) voor een bepaalde periode aandeelhouders geweest en hebben ook zij bijgedragen aan het succes van het merk. Balr. is de belichaming van een modern lifestyle-merk en is gericht op het jonge en ambitieuze publiek. Met Balr. willen de oprichters het luxe leven en de bijzondere lifestyle van profvoetballers en succesvolle mensen representeren. Een perfecte match met Tip de Bruin! Benieuwd of het merk Balr. ook bij jou past? Bekijk dan hier de nieuwe collectie.  

Once We Were Warriors

“Live by your own rules. Don’t back down. Be a warrior. You choose.” Dit is het motto van het kledingmerk Once We Were Warriors (O3W). Dit kledingmerk ontwerpt streetstyle geïnspireerde herenkleding met ruwe texturen en uitgesproken details. O3W ontwerpt typerende kleding voor ‘echte strijders’ die ervoor kiezen om op te staan nadat ze zijn neergeslagen. Elke collectie die wordt uitgebracht is ontworpen om de strijd van het dagelijkse leven te overwinnen terwijl je eruitziet als een echte ‘warrior’. Dit geldt ook voor de nieuwste collectie (op dit moment verkrijgbaar bij onze winkel). Ga jij iedere uitdaging aan en ben jij niet bang om weer op te staan? Dan is Once We Were Warriors echt een merk voor jou! Ben jij al nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje op onze website.

Philippe Model

Een ander bijzonder merk dat wij hebben toegevoegd aan de collectie is Philippe Model, een Frans schoenenmerk dat sinds 1981 schoenen voor zowel dames, heren en kinderen ontwerpt (Wij hebben alleen de herencollectie). Het merk is vernoemd naar de oprichter van het merk: Philippe. Philippe Model ontwerpt sneakers waar de vintage en ‘urban style’ in terugkomen. Het belangrijkste symbool dat centraal staat bij het Franse schoenenmerk is ‘le blason’ (Frans voor ‘het wapenschild’). Dit wapenschild maakt ieder model uniek en herkenbaar en heeft een bijzondere betekenis. Het is namelijk het gestileerde wapen van Parijs, de stad waar alles begon voor het schoenenmerk. Het logo is met de hand genaaid, met een effect van gaatjes of in verschillende lagen met kleuren terug te vinden op de verschillende modellen. De betekenis van het logo staat centraal in de geschiedenis en de essentie van de Philippe Model sneakers. Bekijk hier welke sneakers jouw urban style de finishing touch geven!

Dat de merken Moschino Couture, Lagerfeld en Bally niet in deze blog voorkomen wil niet zeggen dat deze minder interessant zijn! Houd onze website, Instagram, Facebook en nieuwsbrieven in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste updates.