Winterjassen zijn er in vele materialen, diktes en modellen. Ga je voor een klassieke lange winterjas of heb je liever een wat kortere donsjas (een puffer jacket genoemd). Heb je liever een jas die hier tussenin zit? Dan is een parka dé ideale jas voor jou. Een parka is een jas die tot het bovenbeen komt en over het algemeen bedoeld is om te dragen in de winter. Daarnaast zijn parka’s water-en windbestendig en heeft een parka vrijwel altijd een capuchon. Parka’s van merken als Woolrich, Stone Island, Moose Knuckles en shop je bij Tip de Bruin. In dit blog vind je de 5 mooiste parka’s op een rijtje!

1: Woolrich Arctic Parka

De eerste parka in het rijtje is waarschijnlijk ook de meest iconische; de Woolrich Arctic Parka. Dit model is al jaren erg populair en dat is natuurlijk niet voor niets; het is een prestatiegericht model dat is uitgegroeid tot een stijlstatement op zich.

Het ontwerp van deze Woolrich Parka is tijdloos en daardoor geschikt voor diverse gelegenheden. Ga je op avontuur in de stad of heb je een zakelijke meeting? In beide gevallen is de Arctic Parka een goede keuze. Het mooiste van allemaal komt nog; deze jas is namelijk verkrijgbaar in verschillende modellen. Je vindt in onze winkel de volgende varianten:

 

#2: Moose Knuckles 3Q Jacket

Ga je liever voor een iets stoerder model? Dan is de Moose Knuckles 3Q Jacket zeker een goede optie. Deze luxe parka heeft steekzakken op borsthoogte en aan de zijkant. Daarnaast is natuurlijk het bekende Moose Knuckles logo te vinden op de bovenarm. Deze parka is gemaakt van hoogwaardig materiaal waardoor de jas erg warm is. Vind je het te warm worden met de jas aan? Dan is het mogelijk om te ventileren door middel van de ritsen die zijn bevestigd aan de mouwen. Zeg maar dag tegen oververhitting tijdens het dragen van je winterjas!

#3 Canada Goose MacMillan Parka

De MacMillan Parka is het meest verkochte model van Canada Goose en dat is niet voor niets. Deze parka biedt de benodigde bescherming voor een actief stadsleven, ondanks de weersomstandigheden. De parka komt tot iets lager dan de heup en wordt gekenmerkt door het doorgestikte ontwerp en een gebogen zoomlijn. Het mooiste van dit model is dat deze bij ons verkrijgbaar is in maar liefst 9 verschillende kleuren.

#4 Peuterey Aiptek Jacket

Het Italiaanse kledingmerk Peuterey is natuurlijk niet te missen in het rijtje van de beste parka’s. De Aiptek Jacket is gemaakt van gerecycled nylon met een vulling van dons en is dé Peuterey jas van het moment. De jas is verrijkt met een afneembare bontkraag in de kleurtoon van de jas, waardoor je minder warmte verliest. Het model is gebaseerd op een militaire jas van vroeger, maar dan in een modern jasje gegoten. De vier zakken op de voorkant van de jas zijn afgewerkt met gespen en drukknopen en geven de jas een finishing touch. De jas biedt een combinatie van comfort en stijl voor een winterse must-have.

#5 Nobis Pierre

Een wat minder bekende jas die zeker zijn plek verdient in dit rijtje is de Nobis Pierre. Deze minimalistische parka is nauwsluitend en ontworpen om perfect over te gaan van de herfst naar de winter. De lichtgewicht vulling en de Nobis kenmerken als magneetsluiting en een waterdicht design zorgen ervoor dat je in elke stad kan genieten, ondanks de weersomstandigheden.

Staat jouw nieuwe jas niet tussen dit rijtje en ben je benieuwd naar onze andere modellen? Bekijk het gehele assortiment online of bezoek onze winkel en wordt geholpen door onze ervaren sales advisors.