De herfst is officieel begonnen en dat betekent dat de koude dagen ook niet meer ver weg zijn. Een goed moment meer te vertellen over Mackage, een van de prachtige merken uit onze winterjassencollectie. Alhoewel Mackage in Nederland (nog) niet erg bekend is, staat het merk in het buitenland bekend als een prestigieus merk dat voornamelijk buitenkleding ontwerpt. Mackage past dan ook zeker in het rijtje tussen Moose Knuckles, Canada Goose en Peuterey. Achter elke Mackage jas zit een verhaal en over elk item is bijzonder lang nagedacht. Lees verder om meer te weten te komen over Mackage.

Fashion with function

Door op jonge leeftijd in aanraking te komen met diverse ledersoorten raakte Eran Elfassy geïnspireerd om iets met kleding te gaan doen. Hij besloot uiteindelijk in 1999 om een eigen kledingmerk te beginnen. Twee jaar later sloot Elisa Dahan zich hierbij aan; het merk Mackage is geboren.

Samen hebben Elfassy en Dahan (te zien op de foto bovenaan) een zeer eigentijds en prestigieus kledingmerk opgericht. Onder andere te danken aan hun gezamenlijke visie: mooie jassen ontwikkelen die geschikt zijn voor koude winterdagen. Alle items van Mackage bestaan uit een combinatie van de beste ledersoorten, dons, wol en precisiedetails. Kijk bijvoorbeeld eens naar de winterjas ‘Edward’. Deze jas is in ieder opzicht afgewerkt op de beste manier. Je zal het in deze jas dan ook zeker niet koud krijgen.

Plotselinge internationale bekendheid

Tijdens de afgelopen jaren zagen Elfassy en Dahan kansen om meer met het merk te doen. Ze besloten uit te breiden en gingen zich naast Amerika ook focussen op Europa. Met de release van de fall/winter collectie twee jaar geleden is het merk echter ook internationaal succesvol. Na het uitbrengen van deze collectie is Mackage namelijk een internationaal begrip geworden. Met deze collectie werd voor het publiek duidelijk dat het merk voor elk seizoen, alle temperaturen en voor elk land kleding heeft. Ook kon men kennismaken met de bijzondere designs en de hoogwaardige materialen. Mackage belooft dit jaar weer nieuwe wegen in te slaan met bijzondere en spraakmakende samenwerkingen. Wij zijn benieuwd!

Toekomstplannen

De komende tijd is Mackage van plan om nóg meer uit te breiden. Het merk wil zich mengen tussen alle belangrijke merken wereldwijd en is van plan om een van de grootste luxe merken van Europa te worden. Als onderdeel hiervan heeft het merk kortgeleden nog een showroom geopend in Parijs.

Naast de uitbreiding van het merk focust Mackage zich ook op duurzaamheid, iets wat wij ook erg belangrijk vinden. De toewijding aan duurzaamheid is iets wat Mackage als kernwaarde beschouwd. Bij de ontwikkeling van elke jas wordt het merk uitgedaagd om producten te creëren van producten die beter zijn voor mens en planeet.

Wil jij een Mackage winterjas? Kom dan langs in onze winkel in Amsterdam om een van de prachtige modellen uit de laatste collectie te bekijken. Online shoppen? Klik dan hier.