Net echt of echt nep

Er zitten veel voordelen aan het zijn van een populair merk, maar er zijn helaas ook nadelen. Een groot nadeel is dat je producten na gemaakt gaan worden. Dat is nadelig voor de verkoper, maar ook zeker voor jou als consument. In dit artikel bespreken we de punten waar je een jas van echt en nep kan onderscheiden en geven we tips waar je op moet letten tijdens je aankoop.

Canada Goose

Een van de bekendste winterjassen merken en daarom dus ook populair onder de namakers. Echter is het best gevaarlijk om een nep Canada Goose te kopen. Canada Goose winterjassen staan er namelijk om bekend dat ze je warm houden in extreme kou, de nep jas doet dit niet, wat in ernstige gevallen kan leiden tot onderkoeling of erger. 

Tip:
Check voordat je een nieuwe winterjas gaat kopen op de website van Canada Goose of de winkel een geautoriseerd verkooppunt is. Klik HIER om het verkooppunt op te zoeken.

Heb je de winterjas al gekocht, check dan de volgende punten:

1. logo
Let in het logo goed op de details, denk hierbij aan slecht stikwerk, kleurverschil, spellingsfouten en op de vormen van het logo.

2. bont
Het bont van een echte Canada Goose is dik, luxueus en functioneel tegen het bevriezen van je gezicht in extreme kou. Het bont dat wordt gebruikt bij een echte Canada Goose is van de coyote, bij een nep Canada Goose is het meestal van een wasbeer. Dit verschil kan je merken doordat een coyote vacht veel zachter is dan de vacht van een wasbeer. Daarnaast kan het bont er ook slordig, verward en soms wat vies uit zien. 

3. hologram 
sinds de herfst van 2017 heeft Canada Goose een extra hologram label in de jassen verwerkt als een bewijs van authenticiteit. Deze hologram is speciaal ontwikkeld voor Canada Goose waarin je verschillende ijsberen kan zien vanuit verschillende hoeken. 

Canada Goose Hologram

Moose Knuckles

Ook dit bekende Canadese merk is helaas regelmatig het slachtoffer van namaakartikelen. Moose Knuckles heeft daarom een NFC tag verwerkt in de artikelen. 

NFC staat voor Near Field Communication. Dit is een kleine, dunne tag die je kan scannen met je telefoon om de informatie over het artikel die alleen voor jou in te zien is. Die informatie wordt niet opgeslagen door Moose Knuckles en is uitsluitend voor jou bedoeld, ook wordt je niet getraceerd en je informatie wordt niet opgeslagen. 

Een NFC tag werkt super makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon op de tag te leggen en je wordt doorverwezen om je artikel te registreren. Deze registratie is mogelijk met iPhones XS/XR en nieuwer en met Android modellen vanaf 2012 (Android 4.2). Als je een iPhone 7 of 8 hebt, moet je de app ‘NFC reader’ downloaden in de appstore. Heb je nou een iPhone 6 of ouder, dan wordt het tijd om een nieuwe telefoon aan te schaffen… Daar kan je namelijk geen NFC tag mee scannen. 

Als er geen NFC tag in het item zit, is de kans zeer aanwezig dat het geen officieel Moose Knuckles product is. Let hier dus goed op tijdens je aanschaf. 

Tip:
Ook Moose Knuckles verkoopt zijn producten alleen bij geautoriseerde verkooppunten. Check dus van te voren of het verkooppunt HIER geregistreerd staat. 

Stone Island

Ook Stone Island heeft last van namaakproducten. Daarom hebben zij al hun producten voorzien van een Certilogo. 

Sinds de SS/2014 collectie is deze code verwerkt in alle producten van de Stone Island en Stone Island Shadow Project collecties. Sinds FW/2020 -2021 heeft ook de Stone Island Junior collectie een Certilogo in de producten zitten. 

Het werkt heel simpel. Je kan deze Certilogo scannen met je telefoon door middel van de QR-code of je kan de 12-digit Certilogo HIER invoeren om de authenticiteit te checken. 

Peuterey

Peuterey is een merk wat gelukkig minder last heeft van namaakproducten, maar minder is niet niks. Vooral het model Aiptek is een gewild slachtoffer om na te maken

Een niet authentieke Peuterey jas kan je herkennen aan:

- het logo zit niet op een patch met reliëf
- het logo ziet er goedkoop uit

Over het algemeen kan jij, de consument, momenteel nog goed onderscheid maken tussen echte en neppe Peuterey item. Maar het belangrijkste blijft: koop je item bij een geautoriseerd verkooppunt. Je kan op de website van Peuterey checken of er een verkooppunt bij jou in de buurt zit. Klik HIER voor de store locator.

Andere merken

Natuurlijk heeft niet elk merk een systeem of manier waarop je kan checken of een artikel echt of nep is. Daarom hier wat algemene tips om een product te onderscheiden van echt en nep.

1. Kijk goed of het logo klopt. Let op spelfouten, afwijkende kleuren e.d.

2. Let op de afwerking van het product. Ziet het er netjes uit?

3. Kijk naar de labels binnen in het product. Staan hier geen spelfouten in of ziet het  er uit zoals bij andere producten van het merk.

4. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook zo