WINTERJASSEN TRENDS 2022/ 2023

De koude dagen komen ons weer tegemoet en een goede voorbereiding op dat koude weer is van belang. Daarom lees je in dit artikel wat de winterjassen trends zijn van aankomend seizoen, zodat jij er warm en stijlvol bij kan lopen.

Dames

Winterjas met riem

Een klassieke jas die je elk seizoen wel terug ziet komen. De riem geeft een extra touch aan de jas. Die zorgt er namelijk voor dat er een vorm in komt en je niet rondloopt in de welbekende slaapzak, alhoewel die ook erg lekker zitten. De jassen met riem laten je er iets gekleder uitzien en valt ook goed te combineren met een heerlijke trui of blazer.

Nobis Dames Jas Lara Parka Zwart Moose Knuckles Jas W Cloud Long Parka N    

Puffer jacket

De puffer jacket kan je ook bijna een klassieker noemen die we regelmatig terug zien keren in het modebeeld. De dikke, bollige jassen helpen je warm en stijlvol de winter. Bekende merken als Canada Goose laten ze elk jaar terug komen. Maar ook het Scandinavische merk Rains heeft ze dit jaar op de runway van Paris Fashion Week getoond. Echt een trendy jas van dit seizoen.

Rains W Puffer Jacket Pink roze People of Shibuya Puffer Jacket    

 

Cropped jacket

De lange jassen zijn de laatste jaren steeds meer het straatbeeld over gaan nemen, maar dat neemt de populariteit van de Cropped jacket niet weg. Deze trendy jas komt soms tot de navel en dat klinkt misschien wat koud in de winter, maar met een high waist jeans of rok heb je een echte fashionable winter look. 

Moose Knuckles Mashpeth puffer pink Canada Goose Chiliwack jacket    

 

Heren

Gewatteerde jassen

Ook wel bekend als de Puffer jacket, is ook weer treding bij de heren deze winter. De warme en comfortabele jas kan zorgen voor een stoere look. Kies dan voor een kort model met een donkere kleur. Ga je liever voor een wat sportieve look die meer opvalt, kies dan voor een kleurtje, bijvoorbeeld een rode Stone Island of een groene Kenzo jas.

Kenzo jas groen Stone Island winter jas rood    

 

Parka

Deze all time classic blijft ook maar terug komen. Het parka model zie je elk jaar in verschillende varianten terug in het straatbeeld. Een jas die je warm houdt, je er stijlvol uit laat zien en ook nog een bestemd is tegen bijna alle weersomstandigheden. Wel altijd belangrijk om goed te kijken of een jas waterdicht is of waterafstotend, dit is namelijk een groot verschil als je door een pittige regenbui fietst of wandelt.

 

Canada Goose Langford zwart jas    

 

Doorgestikte jassen

Een doorgestikte jas lijkt ontzettend veel op een puffer. Het enige opvallende verschil is dat een puffer veel dikker oogt. De doorgestikte jas is wat klassieker en minder opvallend. Een jas met een sportieve en eigentijdse uitstraling.

Stone Island jas blauw Supreme Parka Woolrich bruin beige    

 

Ben je nou niet een echte trendhopper of simpel weg niet gevoelig voor de laatste mode, dan kan je altijd nog voor de oude vertrouwde klassieke jassen gaan, die bijna nooit uit de mode gaan. Het gaat er uiteindelijk om wat goed staat en lekker zit.