Een nieuwe maand betekent natuurlijk weer een nieuwe blog. Laten wij nou net een nieuw merk in onze winkel hebben dat zeker extra aandacht verdient. Naast een winterjas van de ‘bekende’ merken als Canada Goose, Woolrich etc. kan je vanaf nu ook bij Tip de Bruin terecht voor een winterjas van Griffin Studio! Alle jassen zijn namelijk vanaf vandaag online en in onze winkel verkrijgbaar. In deze blog lees jij alles over het ontstaan en de milieubewuste keuzes van het merk.

Het ontstaan

Griffin Studio is oorspronkelijk een designstudio met ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen van kleding. Vanaf 1994 ontwerpt, ontwikkelt en beheert Griffin diverse collecties voor andere internationale kledingmerken. Hierdoor heeft Griffin jarenlange ervaring in het ontwerpen van bovenkleding. Oorspronkelijk ondersteunde de ‘studio’ de groei van jongere labels met het ontwerpen van kleding. Uiteindelijk hebben de oprichters, Jeff en Karina Griffin (de oprichters) een van de meest unieke merken wereldwijd gevormd.

Vakmanschap

Griffin is een merk dat bekend staat om hoogwaardige afwerking, vakmanschap en creativiteit. De creativiteit van Griffin is duidelijk terug te zien in de gewaagde ontwerpen van het kledingmerk. Opvallende kleuren worden gecombineerd met unieke patronen en bijzondere materialen. Dit komt allemaal terug in de huidige collectie. Om deze hoogwaardige producten te ontwikkelen wordt er samengewerkt met een van de beste fabrikanten van Italië die ook kleding ontwikkelen in samenwerking met Fendi, Chanel en Dior (om er maar een paar te noemen). Hierdoor onderscheid het merk zich van de meeste mode-en lifestylemerken.

'The Future Is Nature'

Wat het kledingmerk nog unieker maakt is het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen. ‘The future is nature’ staat centraal bij Griffin, het merk wordt gevoed door een obsessie met ecologie en duurzaamheid. Denkend aan het dagelijks leven worden de kledingstukken gekenmerkt door aandacht voor het milieu. Griffin Studio gebruikt bijvoorbeeld gerecycled plastic uit de zee om jassen te maken. Daarnaast worden restpartijen stoffen van militaire leveranciers opgekocht en gebruikt voor bepaalde collecties. Hierdoor krijgen deze materialen een tweede leven en wordt het niet weggegooid. Daarnaast is de kleding ontwikkeld om een leven lang mee te gaan; Love Life, Love Griffin. Griffin zet zich ook in voor ecologische duurzaamheid en doneert een percentage van de winst aan goede doelen over de hele wereld.

Griffin Studio is nieuw bij Tip de Bruin! Vanaf deze week zijn de bijzondere items bij ons verkrijgbaar. Ben jij op zoek naar een unieke winterjas? Kom snel langs bij onze winkel of shop online!