Tegenwoordig herkent bijna iedereen het logo van Canada Goose, of dit nou op een jas of ander kledingstuk is. Het kledingmerk Canada Goose is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste merken voor een winterjas. Voor het merk begon het allemaal in een kleine loods in Toronto, zo’n zestig jaar geleden. Ondertussen is Canada Goose een van de marktleiders op het gebied van luxe (winter)kleding. Het merk heeft door de jaren heen zeer bijzondere jassen ontwikkeld voor nog bijzondere gelegenheden. Wij nemen jullie in deze blog mee door de jaren heen!

1950 

In het jaar 1950 emigreert Sam Tick van Polen naar Canada. Met een sterke ondernemersdrift richt hij in1957 het bedrijf Metro Sportswear Ltd. In Toronto op; een bedrijf gespecialiseerd in wollen vesten, regenassen en sneeuwscooterpakken. Dit wordt natuurlijk later ‘Canada Goose’. Naarmate het bedrijf groeit versterkt David Reiss (de schoonzoon van Sam Tick) het bedrijf in 1970. Hij luidt met uitvinding van een unieke donsvulmachine een nieuw tijdperk in voor Metro Sportswear. Hij richt daarnaast ook het label ‘Snow Goose’ op, deze naam wordt later veranderd in het welbekende ‘Canada Goose’. In de loop der jaren wordt het bedrijf steeds groter en worden er nieuwe modellen en materialen ontwikkeld.

1980 - 1990

In 1980 is de eerste Expedition Parka ontwikkeld, geïnspireerd op een van de koudste plekken op aarde. Deze jas is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van wetenschappers op het onderzoekstation in Antartica, zo hadden zij geen last van de kou tijdens hun werk. Na de Expedition Parka stond het kledingmerk al gauw voor een nieuwe uitdaging; er moest namelijk een jas worden ontwikkeld voor Laurie Skreslet, een Candese Bergbeklimmer. Hij schreef geschiedenis door in 1982 als eerste Canadees de Mount Everest te beklimmen. Dit deed hij met een jas van Canada Goose. Deze jas is in 2011 opnieuw uitgebracht als de Skreslet Parka (helaas nu niet meer verkrijgbaar).

1990’s

Dani Reiss, zoon van David Reiss en kleinzoon van Sam Tick sluit zich in 1997 ook aan bij het bedrijf en wordt in 2001 de directeur van Canda Goose. Onder leiding van Dani Reiss is het bedrijf enorm gegroeid. Ondanks deze flinke groei heeft het merk beloofd ‘made in Canada’ te blijven. De groei van het merk mocht namelijk niet ten kosten gaan van de kwaliteit.

2000 +

Er volgen bijzondere jaren voor het merk. In het jaar 2000 gaat Canada Goose een partnerschap aan met Lance Mackey, deelnemer van de Yukon Quest (een sledehondenrace in Alaska). Ook voor Lance Mackey heeft Canada Goose een speciale jas ontwikkeld waar er slechts een paar van zijn verkocht (wij hebben er eentje weten te bemachtigen). Lance Mackey wint met de jas aan maar liefst vier keer en behaalt hiermee een wereldrecord. Een paar jaar later maakt Canada Goose een debuut op het filmdoek. Vanaf dit moment zijn er een aantal Canada Goose jassen te bewonderen in de films ‘The Day After Tomorrow’ en ‘National Treasure’. Canada Goose wordt hierdoor nóg populairder.

Om iets terug te doen voor de natuur bundelt het merk in 2007 de krachten met Polar Bears International, een organisatie die zich inzet om de leefgebieden en ijsberen te behouden en te ondersteunen. Er worden speciale PBI-jassen ontworpen en van iedere PBI-jas die verkocht wordt gaat de opbrengst naar de PBI-foundation. De welbekende blauwe jassen met het PBI-logo zijn momenteel nog steeds bij ons verkrijgbaar).

2010’s

Het merk Canada Goose blijft groeien en wordt steeds populairder. Om genoeg jassen te kunnen blijven produceren opent het bedrijf een nieuwe fabriek in Winnipeg in 2010. In de opvolgende jaren blijft het merk innoveren en wordt er geëxperimenteerd met lichtgewicht items voor diverse weersomstandigheden. Het assortiment van Canada Goose wordt steeds gevarieerder.

In 2014 opent Canada Goose het wereldwijde hoofdkantoor in Toronto. Het bedrijf wordt door de overheid erkend omdat het maar liefst 6% van de gehele textielindustrie in Canada in dienst heeft. Uiteindelijk opent Canada Goose in 2016 de eerste twee flagshipstores in Toronto en New York. De winkels bieden klanten de breedste selectie aan producten, aan kleuren en stijlen van unieke exclusieve ‘Arctische’ producten.

In de winkel

Tip de Bruin verkoopt al ruim 10 jaar winterjassen, mutsen en handschoenen van het bijzondere merk Canada Goose. Onze collectie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest uitgebreide collecties van Nederland. Door onze jarenlange expertise en kennis van het merk kunt u bij ons terecht voor advies op maat. Ben jij op zoek naar een zomerjas, bodywarmer of winterjas van Canada Goose? Een parka of bomber? Met of zonder bont? Kom gerust langs op de Nieuwendijk 82-90 voor een jas die aan jouw wensen voldoet. Daarnaast kan je bij ons natuurlijk ook terecht voor winterjassen van andere merken.