De zomer komt steeds dichterbij en de nieuwe zomercollecties stromen langzaamaan binnen. Daarom is dit het juiste moment om de door het Ibiza geïnspireerde BALR. in de schijnwerpers te zetten. BALR. is een Amsterdams merk met internationale bekendheid. Het merk staat voor de luxe levensstijl van voetballers buiten het veld. BALR. wil dat gevoel doorgeven  en bereikbaar maken voor iedereen die de high-end kleding draagt.

 

Van idee tot succes

BALR. is opgericht door Demy de Zeeuw, Juul Manders en Ralph de Geus in 2013. Demy de Zeeuw was toen de tijd actief aan het profvoetballen. Juul Manders en Ralph de Geus waren al online ondernemers. Het idee achter het ontstaan van BALR. was om (voetbal)fans de mogelijkheid te geven zich net zo succesvol te voelen als professionele voetballers. Door de combinatie van het idee en de oprichters hun skills kwam er al snel een luxe modemerk tot stand met volledige kledingcollecties en reisproducten.

Al snel was het merk een groot succes onder de mannelijke doelgroep. In de afgelopen jaren is het bedrijfsaandeel alleen maar blijven stijgen en dat hebben ze mede te danken aan de slimme inzet van Instagram en influencers. Juul Manders, de CEO van BALR. geeft aan dat ze bewust kiezen voor influencers waar de doelgroep zich aan spiegelt. Manders geeft zelf aan dat BALR. een van de eerste bedrijven is die op grote schaal gebruik maakte van influencers. In korte tijd werkte BALR. samen met meer dan 1.200 influencers van over de hele wereld.

Deze samenwerkingen begonnen in Nederland met voornamelijk voetballers. De bekendste gezichten van BALR. in de voetbalwereld zijn; Eljero Elia en Gregory van der Wiel. Zij waren zo nauw betrokken bij de start en promotie van BALR. dat ze uitgroeide tot aandeelhouders.

De keuze van influencers reikt nu tot ver buiten Nederland. BALR. werd al snel gepost door internationale stervoetballers als: Antoine Griezmann, Dani Alves en Fernando Torres. Vervolgens is BALR. zich nog verder gaan ontwikkelen en breidt het merk zich uit tot buiten de voetbalgrenzen. Het luxe merk breidt zijn internationale netwerk uit tot wereldwijde sterren als DJ Khaled met een bereik van miljoenen volgers. Dankzij de BALR. manier van ondernemen heeft het merk het in korte tijd al ver weten te schoppen.

 

BALR. lifestyle

De BALR. lifestyle is inmiddels een begrip geworden in de BALR. community. Met de BALR. lifestyle wordt de levensstijl van voetballers buiten het veld bedoelt. Een levensstijl met veel geld, mooie auto’s, exclusieve feestjes en knappe vrouwen. Daarnaast staat BALR. ook symbool voor het waarmaken van je dromen.

De BALR. lifestyle is vertaald naar de luxe kledingcollecties, op die manier kan iedereen de BALR. lifestyle ervaren. Want de BALR. collecties zijn gebaseerd op wat de prof voetballers buiten het veld dragen. Een quote van BALR. zelf vat de lifestyle het best samen:

"We all have dreams of becoming a great and successful person. Greatness is not something that happens as a result of a careful selection process. It happens by taking action! You will not only find it in the big achievements of your life; you will find it in every little detail of how you live your life in style. It is about aiming high. Not taking no for an answer. And persevering where others before you have given up."

- BALR. 2021

 

BALR. internationaal 

BALR. heeft niet alleen bekendheid over de grenzen maar ook veel winkels. In Nederland alleen al heeft BALR. tien verschillende verkooppunten. In Duitsland is BALR. ook op tien verschillende locaties te koop en in Japan heeft BALR. ook al twee verkooppunten. Verder heeft BALR. nog verkooppunten in Belgie, Spanje en Engeland.

Er zijn dus verschillende landen waar je terecht kan om jouw BALR. outfit te scoren. Tot slot heeft BALR. de ambitie om zich nog verder uit te breiden met stores in onder andere Amerika.

Ben je inmiddels benieuwd naar de nieuwste collectie van BALR. en wil jij ook de BALR. lifestyle ervaren? Klik dan hier en bekijk de nieuwste collectie!

 

- BALR.: https://www.balr.com/pages/aboutbalr

- Tip de Bruin: https://www.tipdebruin.nl/brands/balr.html

- Redactie De Ondernemer: https://www.deondernemer.nl/actueel/balr-influencers-100-miljoen-omzet~290431?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

- Business Insider: https://businessinsider-nl.shorthandstories.com/zo-groeit-het-nederlandse-balr-naar-100-miljoen-euro-omzet/index.html