Het nieuwe jaar is voor ons alweer een tijdje begonnen en het is ondertussen alweer februari. In China is 1 februari een bijzondere dag; op deze dag begint namelijk het nieuwe jaar voor de Chinezen, een feest dat vijftien dagen lang wordt gevierd. Tijdens dit feest wordt er een eerbetoon gebracht aan familie en aan de tradities van het verleden. Ieder jaar is in China gerelateerd aan een dier volgens een 12-jarige cyclus. Het jaar 2022 staat volledig in het teken van de Tijger; de koning van alle beesten. De tijger staat symbool voor kracht, dapperheid en het uitdrijven van kwaad. Kenzo, het merk van de tijger, heeft speciaal voor het Chinese nieuwjaar een unieke collectie ontworpen. Een mooi moment om meer te vertellen over het populaire Franse kledingmerk dat al jaren bekend staat om de tijger illustraties.

Het ontstaan

Voordat we het gaan hebben over de nieuwe ‘tijger’-collectie van Kenzo duiken we even de geschiedenis in. Kenzo is opgericht door de Japanse modeontwerper Kenzo Takada. Zijn succes begon toen hij in 1970 een eerste boetiek genaamd ‘Jungle Jab’ opende in Parijs. Deze winkel was ook daadwerkelijk ingericht met een jungle thema. Het toonaangevende Amerikaanse magazine Vogue voorspelde in 1971 dat de ontwerpen van Kenzo de nieuwe trend in Parijs zouden worden. Niets was minder waar; al snel werd Takada bekend door zijn bijzondere Japanse traditionele kleding samen te voegen met unieke printjes en vernieuwende materialen.

De tijger

Op zijn 60e verjaardag kondigde Kenzo aan dat hij met pensioen ging. Hierdoor stonden zijn assistenten aan het roer van het merk Kenzo. In 2011 namen ontwerpers Humberto Leon en Carol Lim de rol van Kenzo over als creative directors. De nieuwe creatieve ontwerpers wilde Kenzo naar het moderne tijdperk brengen. Toen zij aan het graven waren in de archieven van Kenzo zagen zij dat diverse polsbandjes, tasjes en horloges aan de binnenkant voorzien waren van een kleine tijger. Omdat de ontwerpers al op zoek waren naar het nieuwe embleem van Kenzo, dachten ze dat de 'Tiger' perfect zou passen. Zo is de regelmatig terugkerende tijger van het merk Kenzo ontstaan.

The year of the Tiger

Alhoewel Kenzo in het algemeen al bekend staat om de illustratie van de tijger, heeft het merk besloten om een nieuwe collectie te ontwerpen die geheel in het teken staat van het Chinese nieuwjaar. De ‘Year of the Tiger’ collectie is een capsule collectie. Dit houdt in dat het een gelimiteerde collectie is met bepaalde kledingstukken en accessoires die goed met elkaar te combineren zijn

Kenzo bij Tip de Bruin

Kenzo shop je bij Tip de Bruin! Al jaren vindt de mooiste Kenzo items in onze winkel in Amsterdam. De nieuwe collectie van Kenzo is net binnen, er is dus keuze genoeg. Wil je de collectie online bekijken? Klik dan hier. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je bestelling te laten bezorgen door Trunkrs; bestel voor 23:59 en je hebt je bestelling de volgende werkdag in huis.