In onze vorige blog zijn wij in gegaan op het verhaal achter een aantal merken die nieuw zijn in ons assortiment (klik hier als je deze nog niet gelezen hebt). Aangezien wij in totaal maar liefst 7 nieuwe merken aanbieden gaan wij in deze blog in op de merken die nog niet eerder besproken zijn! In deze blog lees jij het verhaal achter Moschino, Karl Lagerfeld en Bally.

Moschino Couture

Het Italiaanse modehuis Moschino is in 1983 opgericht door Franco Moschino. Het doel van Moschino was om verandering te brengen in de standaard mode en de liefde voor de ‘elitaire’ mode ontwrichten. Hij deed dit voornamelijk met Dada en Pop Art (culturele bewegingen). De kunststroming Pop Art staat bekend om de onvolwassenheid, de kleurrijke grafische beelden en de stipachtige figuren. Dit was voor Franco Moschino zo verleidelijk dat hij deze elementen meenam in zijn ontwerpen. Moschino heeft altijd gespeeld met deze kunststromingen. Deze herkenbare elementen van Moschino komen natuurlijk ook weer terug in de nieuwste collectie (zie bijvoorbeeld het shirt op de foto bovenaan). Benieuwd naar de gehele collectie? Bekijk alle Moschino items online of in de winkel!

Karl Lagerfeld

Fashion-icoon Karl Lagerfeld stond wereldwijd bekend om zijn ambitie en bijzondere stijl. Hij was een natuurtalent met een raadselachtige persoonlijkheid en met een hart voor design. Een bekende uitspraak van hem was dan ook: "Ik ontwerp zoals ik adem" "je vraagt niet om te ademen - het gebeurt gewoon." Karl Lagerfeld is bekend geworden door zijn originele kijk op de mode en de popcultuur.  In de loop van de tijd richtte hij zich ook op fotografie en kunst.

Lagerfeld was niet alleen de creatief directeur van zijn eigen kenmerkende modehuis Karl Lagerfeld, maar hield ook toezicht op de creatieve richting van de modehuizen van Chanel en Fendi. Ondanks het overlijden van Karl Lagerfeld in 2019 blijft zijn modehuis bestaan en worden er nieuwe collecties ontworpen en uitgebracht. De nieuwe collecties van het merk worden geïnspireerd door een minimalistisch design van Karl Lagerfeld zelf. Bekijk de mooiste Karl Lagerfeld items bij Tip de Bruin.

Bally

Bally is een luxe modehuis dat is opgericht als "Bally & Co." in 1851 door Carl Franz Bally (1821-1899) en zijn broer Fritz Bally. De broers zijn begonnen met het merk in de kelder van hun ouderlijk huis in het dorp Schönenwerd in Zwitserland. Het familiebedrijf was oorspronkelijk gefocust op de productie van elastisch lint. 

Tijdens een zakenreis naar Parijs in 1849 wilde Carl Franz een paar veterschoenen kopen voor zijn vrouw (een populaire schoen in die tijd). Aangezien hij de maat van zij vrouw niet wist besloot hij twaalf paar in verschillende maten te kopen. Hier moest zijn vrouw wel één paar van passen. Op bezoek bij de fabriek in Parijs waar de schoenen gemaakt werden merkte Carl Franz dat elke schoen een bijzondere elastische sluiting had. Deze elastische sluitingen waren vergelijkbaar met de sluitingen die zijn familiebedrijf in Zwitserland produceerde. Geïnspireerd door de mogelijkheid om meer banen te creëren en het leven van de lokale bevolking te verbeteren, besloot hij zijn bedrijf uit te breiden en zich te gaan richten op het produceren van schoenen. Samen met zijn broer Fritz nam Carl Franz ontwerpers in dienst. Het merk Bally is ontstaan. Dit allemaal in de kelder van zijn huis in Schönenwerd. Pas later ging Bally zich ook richten op kleding en accessoires. Benieuwd naar het gehele assortiment? Check de collectie van Bally hier!